Home / Tag Archives: повик

Tag Archives: повик

Објавен тендер за набавка на механизација за ископ на јаглен во РЕК Битола

AД ЕСМ денеска објави јавен повик за набавка на помошна механизација за РЕК Битола во вредност од 19 милиони евра со која се планира да се купат 47 парчиња од механизацијата за ископ на јаглен,.  АД ЕСМ денеска објави јавен ...

Read More »

Битола го објави повикот за раздолжување

  „Се повикуваат доверителите на Општина Битола и доверителите на единките корисници основани од Општина Битола , од областа на образованието, културата, детската и социјалната заштита да ги пријават доспеаните, а неплатени побарувања заклучно со 30.09.2018 година. Рокот за пријавување ...

Read More »

Ќе се засадува и во декември

Јавното претпријатие “Македонски шуми“ ги повика заинтересираните граѓани да се придружат во есенското пошумување кое започна да се одвива насекаде низ државата. Доколку битолчани имаат желба да се приклучат кон оваа масовна акција на пошумување, како поединец или група, или ...

Read More »

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да ја објави „бомбата“

Веќе подолг временски период опозицијата во нашата држава најавува некакви бомби, изненадувања, пумпа атмосфера и креира некоја лажна еуфорија за сопственото членство, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од соопштението на владејачката партија: Така, таа бомба, според нив, ...

Read More »