Home / Tag Archives: пратенички групи

Tag Archives: пратенички групи

Пратеничките групи на ВМРО ДПМНЕ ќе ја олеснат касата на Собранието

Секоја од десетте новоформирани пратенички групи на ВМРО-ДПМНЕ, ако сака, има право да побара и да добие посебна просторија за користење. Исто така, сите посебно можат да си ангажираат и стручна помош од надворешно лице кое ќе го изберат сами. ...

Read More »

ВМРО ДПМНЕ се распадна на 10 пратенички групи

Ден по формирањето на десет пратенички групи на ВМРО, Собранието денеска нема да ја продолжи седницата на чиј дневен ред како втора точка е разрешување на Јавниот обвинител, Марко Зврлевски. Иако беше закажана, спикерот Талат Џафери ја откажа седницата, за ...

Read More »

Зврлевски останува јавен обвинител до понеделник

Собранието на Република Македонија денеска нема да ја продолжи шестата седница на чиј дневен ред се Предлог одлуката за давање согласност на општите акти на Народниот правобранител, како и разрешувањето на државниот јавен обвинител Марко Зврлевски. Седницата, како што информираат за МИА ...

Read More »