Home / Tag Archives: правни

Tag Archives: правни

Работотилница за зајакнување на пристапот до правда во Новаци

Адвокати ангажирани во имплементацијата на проектот „ Мобилни тимови за правна поддршка на поединци и семејства со ниски приходи“ финансиран со средства од Европска Унија ги едуцираа жителите на општина Новаци. Целта на проектот е зајакнување на пристапот до правда ...

Read More »

Централниот комитет ја отфрли оставката на Груевски

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ поднел неотповиклива оставка пред Централниот комитет, но членовите кои гласале јавно, не прифатиле да се оди на Конгрес за избор на нов лидер. Само триесетина членови на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ гласале „за“ оставката на Никола Груевски и ...

Read More »

Пропадна и последната надеж за „татовци“

И додека штедачите на ТАТ што ги загубија своите пари во штедилницата тагуваат затоа што им пропадна и последната надеж дека ќе бидат обесштетени, во Битола последниве денови слични главоболки имаат и корисниците на кредити од оваа штедилница, кои и ...

Read More »

Отворен ден на Управата за имотно-правни работи во Битола

Управата за имотно- правни работи во Битола ја спроведе акцијата “Отворени денови“  во подрачното одделение на Управата за имотно правни работи, каде граѓаните имаа прилика од прва рака да се информираат за статусот на своите поднесени барања за приватизација, и ...

Read More »