Home / Tag Archives: препорака

Tag Archives: препорака

Веќе видено

Пред неколку дена на Самитот на лидерите на ЕУ, што се одржа во Брисел, Македонија повторно не доби датум за почеток на преговорите за влез во Европската унија. Европските лидери на последниот самит едноставно ја премолчија препораката на Советот на ...

Read More »

Доколку сакате чист воздух, возете велосипед

Доколку сакате чист воздух во Битола, тогаш барем 7 месеци во годината возете велосипед. Ова им го препорача претставничката на Министерството за екологија, Светлана Георгиева на битолчани, по денешниот заеднички состанок со Консултативното тело за мерење на загаденоста на амбиенталниот ...

Read More »