Home / Tag Archives: превенција

Tag Archives: превенција

Проект за превенција на дијабетот

Во оранизација на Клиничка Болница Битола се одржа координативен состанок на македонските и грчките партнери во рамките на проектот COMETECH дел од програмата за прекугранична соработка Грција -Македонија 2014-2020. Имено се работи за грант добиен од Европската Унија во рамките ...

Read More »

Почна вакцинацијата против сезонски грип

Центарот  за јавно здравје од Битола почна со вакцинација против сезонски грип која (ќе) се реализира во општините Битола,  Новаци, Могила, Кичево, Демир Хисар и Ресен. Од  јавната здравствена установа информираат дека се обезбедени 3.800 вакцини, а доколу биде потребно ...

Read More »

Карпош- здрава општина

По повод  Светскиот ден на здравјето ,, 7-ми април’’, вчера попладне во ООУ ,,Владо Тасевски” се одржа пригодна манифестација.  Општина Карпош вклучително и секторот за Спорт и култура се вклучија во глобалната кампања на Светската здравствена организација подржувајќи го проектот  ...

Read More »

Прво санација, па целосно чистење на реката Црна

Од општинскиот кризен штаб понудија иницијатива од сите општини од пелагонискиот регион, а, заради географската поставеност не се вклучува општината Ресен, бидејќи немаше проблеми со поплавите кои ги зафатија останатите пелагониски општини, сега кога времето се смирува, а нивото на ...

Read More »

СВР-Битола го одбележа Денот на превенцијата

Денеска во СВР- Битола по повод деветти декември, Денот на превенцијата, битолската полиција ја посетија најмладите битолчани. Овај ден се одбележува од 2008 година, бидејќи на овој датум пред шест години беа промовирани првите инспектори за превенција во Република Македонија. ...

Read More »