Home / Tag Archives: приходи

Tag Archives: приходи

Стопанска банка а.д. Битола оствари одлични резултати во третиот квартал

За периодот 1.1-30.9.2017 година, Стопанска банка а.д. Битола оствари позитивен финансиски резултат односно добивка во износ од 40,27 милиони денари што претставува значително подобрување во однос на резултатот остварен за истиот период од минатата година. Добивката главно е генерирана од ...

Read More »

Усвоен кварталниот извештај

На денешната седница на општинскиот Совет, советниците ги усвоија кварталниот извештај за извршување на буџетот на Општината Битола за третиот квартал од 2014 година. Податоците на кварталниот извештај покажуваат дека приходите во буџетот бележат 64,5 проценти реализираност, а со 56,10 ...

Read More »

Зголемена кредитната активност на Стопанска банка АД Битола

Стопанска банка а.д. Битола во првата половина од 2014 година оствари раст од 33,05 отсто на нето-приходите од камати споредено со истиот период од претходната година. При тоа приходите од камати се зголемени за 19,49 отсто, а расходите за камати ...

Read More »