Home / Tag Archives: пристап

Tag Archives: пристап

За новинарите бесплатно до Централниот регисетр и Катастарот

Здружението на новинарите на Македонија ја поздравува одлуката на владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и Агенцијата за катастар на недвижностите. Веруваме дека безплатниот пристап на новинарите до важни документи во земјата ќе ...

Read More »

Студентите се информираа за Законот за слободен пристап до информации

Денеска во Општина Битола во организација на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер, Универзитетот и Општина Битола под покровителство на ОБСЕ се организираше настан посветен на студентите се со цел тие да се ...

Read More »