Home / Tag Archives: реагенси

Tag Archives: реагенси

Клиничка болница:Има реагенси за загрозените пациенти, во тек е тендер за нови количини

Со реакција на прес-конференцијата на ЛДП,   се огласи менаџерскиот тим на Клиничката болница- Битола.  Реакцијата ја објавуваме во целост. – Службата за нуклеарна медицина при Клиничката болница- Битола ги има количините на реагенси што се потребни за витално загрозените пациенти. ...

Read More »

ЛДП: Со месеци во Клиничката болница нема реагенси за испитување на тироидната жлезда на пациентите

  Горан Милевски од битолската ЛДП денеска на прес-конференција пред Клиничката болница- Битола обвини дека во болницата која е и регионален центар, веќе неколку месеци нема реагенси за испитување на хормонот кој ја регулира тироидната жлезда кај пациентите. -На пациентите ...

Read More »