Home / Tag Archives: регионална

Tag Archives: регионална

Втора регионална работилница за подигнување на свеста за консолидација на земјиште во Битола

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), поддржано од проектот финансиран од Европската Унија – MAINLAND, кој го споведува Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО),  ја одржа втората регионална работилница за подигнување на свеста за консолидација на ...

Read More »

ТВ” Мега “ стартуваше со пробна работа

Новата регионална телевизија, која според информации на порталот на Битолски весник ќе се вика “ Мега “ денеска и (не)официјално излезе на терен и почна со ( снимање) работа. Засега не е познато кој се новинарски и технички кадар ќе ...

Read More »

Кичевчанец отвора регионална телевизија во Битола?!

Според засега (не)потврдени информации на порталот на Битолски весник, наскоро од Битола ќе се емитува програма на кичевска телевизија. Иако, за тоа никој не сака да зборува јавно, сепак од добро информирани извори дознаваме дека сопственикот на телевизијата, кој за ...

Read More »