Home / Tag Archives: рурален

Tag Archives: рурален

Субвенции за руралниот туризам

Битола, особено потпелистерието има огромен потенцијал, за развој на рурален туризам. Нашите села сеуште имаат традиционален живот, автентична архитектура и гостопримливи домакини. Многу е направено за развивање на Битола како дестинација за алтернативен туризам, но секогаш може повеќе. Јас како ...

Read More »

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој поддржа 180 инфраструктурни проекти

Со финансиска поддршка на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ќе се финансираат 180 инфраструктурни проекти од осум плански региони. Вчера,  во АФПЗРР на градоначалниците им беа врачени 180 времени решенија за инфраструктурни проекти од Програмата за ...

Read More »