Home / Tag Archives: санација

Tag Archives: санација

Преку „бајпас“ потече вода низ Пелагонија

Откако стручните екипи на РЕК „Битола“ и на „Стрежево“ сфатија дека санирањето на свлечиштата, кои по јулските дождови повторно се активираа кај каналот над селото Драгарино, ќе оди бавно, се одлучија за изградба на привремен, заобиколен канал, преку кој во ...

Read More »

Санација на најкритичната точка од каде се изливаше реката Црна

Покрај реката Црна во делот на селото Лознани, викендов, беше започната санација, на најкритичната точка, од каде се изливаше реката Црна. Санацијата продолжи и во наредните денови, до кога би дозволиле временските услови. -На состанокот што со градоначалниците од пелагонискиот ...

Read More »