Home / Tag Archives: Скопје 2014

Tag Archives: Скопје 2014

Залудни обиди на ВМРО ДПМНЕ да ги запре промените

СДСМ порачува дека со неоснованите, неиздржани и апсурдни иницијативи за интерпелации, ВМРО-ДПМНЕ продолжува очајнички да се обидува да ги закочи реформите и проектите за кои што гласаше мнозинството граѓани. Поднесената интерпелација за министерот за култура Роберт Алаѓозовски, само докажува дека ...

Read More »

Судбината на “Скопје 2014“ во рацете на работна група

Министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски, вчера формираше Работна група за изработка на Анализа за реализацијата и последиците од проект „Скопје 2014“. Во Групата членуваат проф. д-р Мирослав Грчев, редовен професор на Архитектонскиот факултет при УКИМ (координатор), м-р ...

Read More »