Home / Tag Archives: Смилево

Tag Archives: Смилево

Во село Смилево одбележан Денот на Смилевскиот конгрес

Со низа свечености во село Смилево, Демир Хисар се одбележа денот на одржување на Смилевскиот конгрес, кој се одржа од 2 до 7 мај 1903 година. Свеченостите започнаа со положување на цвеќе на спомен обележјета на Пазариште во Смилево, од ...

Read More »