Home / Tag Archives: снег

Tag Archives: снег

Над 5.000 хектари пливаат во вода во Могилско

Могила и неколку околни села, Вашарејца, Чарлија и Радобор, повторно пливаат во вода. Според некои процени, по најновите обилни дождови и снегот што паѓаше во изминатите два дена, во Могилско под вода се најдоа над 5.000 хектари плодна земјоделска површина. ...

Read More »

Почна скијачката сезона на „Копанки“

Денеска започнува новата скијачка сезона на скијачкиот центар „Копанки“. Од ЕЛЕМ турс дооел Скопје и скијачкиот центар „Копанки“ соопштуваат дека терените за скијање се подготвени, а ски-патеките исчистени, уредени и обележани. – Жичарата Бегова Чешма и ски лифтот се комплетно ...

Read More »

Снегот во Битола не направи проблеми во сообраќајот

Снегот што вчера и денес до попладневните часови,  речиси непрекинато паѓаше во Битола, не предизвика речиси никакви проблеми во сообраќајот. Освен неколку поединечни испади на елетричната мрежа во Нова Битола, градот и околината имаа редовно снабдување со електрична енергија. Според, ...

Read More »

ЈКП „Нискоградба“ на улиците од прв и втор приоритет фрли 100 тони сол и 70 метри кубни ризла

Јавното комунално претпријатие „Нискоградба“-Битола за десет часа на улиците од прв и втор приоритет фрли 100 тони сол и 70 метри кубни ризла. Од ЈКП „Нискоградба“-Битола информираат дека навремените мерки и подготовеноста на механизацијата овозможија сите главни и споредни сообраќајници ...

Read More »

Превојот Плетвар прооден за сите возила

Сите патни правци кон Прилеп, Кривогаштани, Долнени и Крушево се исчистени од снегот и проодни, информираа утрово од Подружницата на „Македонија пат“ од Прилеп. Според раководителот на Подружницата Гоце Стефаноски, и превојот Плетвар е прооден за сите видови возила. – ...

Read More »

Премиерот Груевски свика кризен штаб за невремето

Премиерот Никола Груевски вечерва итно свика кризен штаб за справување со невремето. Од неговиот кабинет за Press24 потврдуваат дека во Владата во моментов се министрите за транспорт и врски, за здравство и за одбрана. Според информациите, се превземаат мерки за ...

Read More »

Снежна идила и чист воздух во Битола

Битола денес е под снежна покривка. Интензивни врнежи од снег ќе продолжат и во текот на ноќта. Добрата вест е дека снегот го исчисти и воздухот во градот.  Последите резултатите кои ги покажува мерната станица Битола 1, може да се ...

Read More »

ЈП “Стрежево“ подготвено е за скијачката сезона

Јавното претпријатие “Стрежево“ подготвено ја чека скијачката сезона во Ниже  Поле, по добивањето на дозволата за користење на  ски-патеките и мини ски лифтот за почетниците во скијањето и ратрактот за подготовка на ски патеките.          директорот Марјан ...

Read More »