Home / Tag Archives: сојуз

Tag Archives: сојуз

Пета на Амди Бајрам за Груевски

П ратеникот Амди Бајрам денеска стави крај на децениската врска со ВМРО-ДПМНЕ,кој  од денеска па натаму најави дека ќе дејствувал како самостоен пратеник од Сојузот на Ромите. Амди Бајрам во минатото знаеше да ги менува страните, во зависност од тоа ...

Read More »

„Средба на генерациите“ за празникот 11 октомври

Општинската организација на Сојузот на борци-Битола денес беше домаќин и организатор на националната манифестација „Средба на генерациите“ посветена на празникот 11 октомври. Годинава на собирот во Битола учествуваа дваесеттина општински организации на Сојуз на борци од исто толку градови во ...

Read More »

Нов мeѓународен успех на битолските ротаријанци

Битола има богата традиција на ротаријанството. Кон низата успеси  битолските ротарјинаци деновиве  додадоа  уште еден меѓународен успех. Од вкупно 19 ротари клубови колку што постојат во Република Македонија, со околу 560 членови,  двата ротари  клубови од  нашиот град, Ротари клубот ...

Read More »

Нов мандат за Живко Митревски

Денеска, во хотелот “Горица“ во Охрид, д-р Живко Митревски повторно е избран за претседател на Сојузот на синдикатите на Македонија. Сите присутни 98 делегати колку што присуствуваа на Конгресот, едногласно гласаа д-р Живко Митревски да биде на чело на Сојузот ...

Read More »