Home / Tag Archives: стари

Tag Archives: стари

Возниот парк обновен со стари камиони

Во  ЈП “ Комуналц “ во изминатите години, откако на чело на ова јавно претријатие е директорот Зоран Соклевски, инаку пулен на градоначалникот Владимир Талески возниот парк на камиони се обновувал исклучиво со набавка на стари и дотраени камиони. Според ...

Read More »

Корлевски: Со стари проекти во новите избори

Изминува и последниот ден од изборната кампања во која ДПМНЕ и Илиоски си излегоа со препишана програма од изминатите изборни циклуси, притоа заборавајќи дека тие проекти досега требаше да бидат направени.Конечно  имаа шанса да покажат дека Битола им значи, но ...

Read More »

Проекти за грижа на старите лица и образовна медијација на децата Роми

Во рамките на проектот општинско-корисна работа, Општината Битола реализираше два проекти. Едниот со Старскиот дом “Сју Рајдер“ од Битола наменет за старите лица, а другиот проект за образовна медијација за децата Роми, настава што се одвива во ОУ “Ѓорги Сугарев“. ...

Read More »