Home / Tag Archives: стручњаци

Tag Archives: стручњаци

Под рефлектори младите заборавија на студот

Двеста деца кои работаат во младинските школи на фудбалскиот клуб Пелистер синоќа под рефлектори на ќумурното игралиште на пластичната трева го одработија заедничкиот тренинг со кои раководеа двајцата тренери гости србинот Драган Марјановиќ и англискиот стручњак Жажижи Шарауи. Секако , ...

Read More »

“Белата чума“ владее со Битола

И покрај сите апели и владини реклами, како и повеќегодишниот проект “трето дете“, за зголемување на бројот на новороденчињата во Република Македонија, во Битола, како што стојат работите, таквата политика засега не дава резултати. Имено, според податоците на Заводот за ...

Read More »