Home / Tag Archives: тера

Tag Archives: тера

Манифестација која ги руши сите бариери

                           Во петокот, на 22 февруари Битолски весник ја одржа својата 20 по ред, јубилејна манифестација “ Избираме најуспешни битолчани 2018”.           Според сите присутни во салата “ Вавилон “,  како и гледачите  на ТВ “ Тера”, кои во ...

Read More »

Тера телевизија прославува 25 години постоење

Тeра телевизија е една од првите приватни комерцијални ТВ станици во  Република Македонија. Започна со емитување на сопствена програма на 7  април 1993 година. Првите неколку години како локална ТВ станица го покриваше со својот  сигнал градот Битола, а од ...

Read More »

Телевизија ТЕРА станува регионален медиум

Со одлуката која на вчерашната седница ја донесе Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, Тера Телевизија од Битола станува регионален медиум. Освен битолската и публиката од овој пелагониски регион заедно со преспанскиот и Ресен, програмата на телевизија  Тера  ќе ...

Read More »