Home / Tag Archives: Тоде

Tag Archives: Тоде

Врачена наградата на Битолски весник “ Тоде Петрески “

Со пригодна свеченост, во присуство на членовите на најтесното семејство, почитувачи на неговото дело, како и колеги новинари, денеска во просториите на Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ во Битола беше врачена наградата за новинарство на Битолски весник „Тоде Петрески” посветена ...

Read More »

Марјан Танушевски добитник на наградата на Битолски весник ” Тоде Петрески “

Добитник на годинашанта награда на Битолски весник, Тоде  Петрески е новинарот-уредник во  државната новинска агенција МИА д-р Марјан Танушевски. Ваква одлука донесе денеска редакцијата на Битолски весник, која веќе 14 години посмртно ја доделува оваа награда во чест на починатиот ...

Read More »