Home / Tag Archives: Црвен крст

Tag Archives: Црвен крст

Спасувачите од Карпош на обука во Црвениот крст – Струга

Викендов, сабота (09.09.2017), припадниците на единицата за заштита и спасување од Општина Карпош, заминаа на петдневна обука во Солферинг центарот за обука при Црвениот Крст во Струга. Во рамките на обуката, спасувачкиот тим од Општина Карпош ќе се стекне со ...

Read More »

Црвен крст ќе дистрибуира помош од врата до врата

Црвениот крст од денеска ќе ги дистрибуира неопходните продукти со возила директно на улиците во поплавените села. – Од денеска дистрибуцијата ќе се врши амбулантно со возила на Црвениот крст директно на улиците по селата. Најважно од се е да ...

Read More »

Волонтери на Црвен Крст делат води на повеќе локации во Битола

Волонтери од општинската организација на Црвен Крст-Битола денеска и во наредните денови на повеќе пунктови во градот ќе делат вода и друга помош на граѓаните кои ќе почувствуваат изнемоштеност од високите дневни температури. Од Битолскиот Црвен Крст информираат дека волонтерите ...

Read More »

Хуманитарна работилница ,,Стоп за рамнодушноста – Да ја сочуваме хуманоста’’

Под мотото ,,Стоп за рамнодушноста – Да ја сочуваме хуманоста’’, денеска, во ООУ ,,Јан Амос Коменски’’ се одржа хуманитарна работилница на Црвениот крст на Република Македонија. На работилницата учествуваа претставници од општина Карпош, од одделението за детска, здравствена и социјална ...

Read More »

Одбележана неделата на детето

По повод Неделата на детето во градинките на јавната установа “Естреја Овадија Мара” се одржаа креативни работилници со родители и деца на тема: „Во срцето што дарува – хуманоста царува”. Родителите на децата кои ги посетуваат градинките од најразлични материјали ...

Read More »

Црвен крст со танц на младите ќе ги промовира хуманите вредности

Во рамките на Националната програма на Црвен крст на Р.Македонија, Црвен крст во акција-промоција на хумани вредности (ЦКА-ПХВ), која веќе 17 години се спроведува во Македонија, младите учат за културата како систем на вредности, за културата на дијалог како основен ...

Read More »

Одбележан Светскиот ден на Првата помош

Под мотото “ Биди херој и спаси нечиј живот “ денеска Општинската организација на Црвениот крст во Битола го одбележа 13 септември, Светскиот ден на Првата помош. Волонтерите од ООЦК-Битола и Клубот на млади по повод  Светскиот ден на Првата ...

Read More »

Во “Црвен крст“ нема криминал, таму царува непотизам

Остро демантирајќи ги наводите во кривичната пријава која СВР Битола ја поднесе против сега веќе екс-секретарот на Општинската организација на Црвениот крст Битола, за наводна злоупотреба на службената положба за 2.100 евра, на денешната прес- конференција, презентирајќи писмени докази, Никола ...

Read More »