Home / Tag Archives: училишта (page 3)

Tag Archives: училишта

СДСМ обвинува: Училиштата се пред финансиски колапс

Дел од училиштата во Битола се пред финансиски колапс, поради што директни штети трпат учениците, обвини денеска на прес-конференција, опозициската СДСМ од Битола. -Сметките се блокирани, а секојдневно пристигаат извршни решенија за ненаплатени долгови за греење, за превоз, за струја. ...

Read More »

Засилени превентивни мерки во училиштата против жолтицата

Засилени превентивни мерки против жолтицата ќе бидат преземени во градинките и училиштата на почетокот на новата учебна година Првиот училишен ден ќе започне со час за миење на рацете, предавања за личната хигиена, за начинот на пренесување на заразната жолтица, ...

Read More »