Home / Tag Archives: владина

Tag Archives: владина

Студентите од семејствата со ниски приходи ќе добијат таблети

До крајот на август треба да почне јавната  набавка за таблети за  студентите од трета и четврта година кои потекнуваат од семејства каде вкупниот приход е помал од просечната нето плата. За ова денеска информираше министерот за информатичко општество и ...

Read More »

Владата ветува обештетување за сите земјоделци погодени од поплавите

Заменик минстерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија , Ванчо Костадиновски и директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Поповски ги посетија поплавените подрачја во општина Новаци,остварија средба со градоначалникот Лазар Котевски, претседателот на Сојузот на земјоделци ...

Read More »

Владата во кампања за здрава храна и здрав начин на живот

Под мотото „Здравјето е избор! Здрава храна и здрав начин на живот значат долг живот!” Владата ја започна кампањата за подигнување на јавната свест за корисноста од здравата исхрана и здравиот начин на живот, како и применување на физичка активност. ...

Read More »