Home / Tag Archives: заедници

Tag Archives: заедници

Отворање на нови старски домови

По повод денот на стари лица, ги посетивме двата домови „Сју Рајдер” во Битола каде што се сместени наши повозрасни граѓани од различни категории. Посетата ја направивме за да ги согледаме околностите и условите во кои што тие работат, како ...

Read More »

Во Новаци се одржа втората буџетска форумска сесија

Во просториите на Младинскиот културен центар во Новаци се одржа втората форумска сесија за Буџетскиот форум, која беше посветена на расходите кои се составен дел на општинскиот буџет. До крајот на оваа година ќе се одржи уште една трета форумска ...

Read More »

Средба на градоначалникот Талески со претседателите на Урбаните заедници во Битола

Денеска во општината Битола, градоначалникот д-р Владимир Талески одржа средба со претседателите на Урбаните заедници. На оваа традиционална по новогодишна средба со првите луѓе на месните заедници градоначалникот д-р Владимир Талески, откако најпрво им ги честита новогодишните и божиќните празници ...

Read More »

Четврта сесија од Форуми на заедниците во Новаци

На четвртата форумска сесија која се одржа во општинската сала во Новаци се расправаше за расходите и преостанатите четири  програми од Буџетот на општина Новаци и тоа: јавно осветлување, култура,спорт и рекреација и изградба и реконструкција на локални патишта и ...

Read More »

Форум во заедниците во Новаци

Денеска во Новаци се одржа првата сесија за жителите од оваа општина во рамките на програмата „Форум во заедницата – буџетски форум”. Целта на Форумот е планирањето на буџетот на општината за идната година да биде во согласност на потребите ...

Read More »