Home / Tag Archives: земјоделие

Tag Archives: земјоделие

Државата нема да ги толерира дивите откупувачи на пченица

Министерството за земјоделство, шумарство и за водостопанство е партнер на производителите на пченица и мелничарските претпријатија во државата, и заеднички интерес на сите е успешен крај на жетвата од годинaшната реколта, истакна заменик-министерот Ване Костадиновски за време на денешната посета ...

Read More »

Владата ветува обештетување за сите земјоделци погодени од поплавите

Заменик минстерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија , Ванчо Костадиновски и директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Поповски ги посетија поплавените подрачја во општина Новаци,остварија средба со градоначалникот Лазар Котевски, претседателот на Сојузот на земјоделци ...

Read More »