Home / Tag Archives: земјоделци

Tag Archives: земјоделци

За 27 април обвиненија против 30 лица

Јавното обвинителство на РМ денеска до основниот суд Скопје 1 поднесе обвинителен акт против 30 лица во врска со настаните од 27 април 2017 година, соопшти на прес-конференција државниот јавен обвинител Љубомир Јовески. Како што Јовески појасни, 28 лица од ...

Read More »

Николовски: Капацитетите на АПРЗ ќе се стават во функција на земјоделците

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски,  во Битола оствари средба со новиот директор на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството (АПРЗ),  Зоран Стојчевски и со вработените во АПРЗ. На средбата беа лоцирани моменталните слабости на Агенцијата, и ...

Read More »

Со доаѓањето на СДСМ на власт дојдоа и проблемите на земјоделците

Во врска со проблемите на зе мјоделците прес конференција одржа ВМРО ДПМНЕ.  На пресот мегу другото беше речено. Секогаш кога СДСМ се враќа на власт се враќаат и проблемите на земјоделците. СДСМ не само што не одвојува ниту денар за ...

Read More »

Со серија мерки министерството за земјоделство ќе ја одредува откупната цена на пченицата

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков заедно со градоначалникот на општина Новаци,  Лазар Котевски и претседателот на Сојузот на земјоделци Вељо Тантаров остварија средба со земјоделците на која се разговараше за откупната цена на пченицата. Целта на средбата ...

Read More »

Почна обештетувањето на земјоделците од Новаци

Денеска, на трансакциските сметки на голем број земјоделци од Новаци коишто беа поплавени при големите поплави, “легнаа“ парите за обештетување што Владата ги издвои за земјоделците. Земјоделците од Новаци ќе бидат обештетени во висина од 100 проценти од претрпените штети. ...

Read More »

ЈП “Стрежево“ го пролонгира рокот за склучување договори за наводнување со земјоделците

Јавното претпријатие “Стрежево“ од 6 до 22 мај склучуваше договори со земјоделците кои сакаат да користат вода за наводнување од овој хидросистем. По барање на Сојузот на земјоделци, со одлука на Управниот одбор се пролонгира рокот за склучување договори за ...

Read More »

Владата ветува обештетување за сите земјоделци погодени од поплавите

Заменик минстерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија , Ванчо Костадиновски и директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Поповски ги посетија поплавените подрачја во општина Новаци,остварија средба со градоначалникот Лазар Котевски, претседателот на Сојузот на земјоделци ...

Read More »

Шеќерната репка се враќа во Пелагониското поле?!

Токму во моментот кога не само битолската јавност, туку и најголемиот број од вработените, од кои многумина се наоѓаат на (не)платен принуден одмор, веќе ја прежалија Шеќераната и помислија дека и на оваа некогаш најслатка фабрика во државата, како и ...

Read More »

Земјоделците од пелагонискиот регион на едукација за ИПАРД програмата

Во  општина Новаци беше организирано предавање и советување за ИПАРД програмата 1 и 2,начинот на аплицирање и искористување на овие фондови од страна на претставници од Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство на Република Македонија. На обуката присуствуваа градоначалникот на општина ...

Read More »