Home / Tag Archives: животна

Tag Archives: животна

Еколошка акција “Дај свој придонес- засади дрво”

Во Општина Битола  се спроведува  втората фаза од акцијата “Дај свој придонес- засади дрво”  по иницијатива на  “Интерворкс”  во која се вклучија  локалната самоуправа, јавното претпријатие “Комуналец” и  неколку  битолски компании. Денеска,  на првиот ден на пролетта  во Градскиот парк ...

Read More »

На Светскиот ден за заштита на животната средина се чистат повеќе депонии во Битола

Општина Битола, во соработка со јавните претпријатија и невладините организации: „Биосфера”,„Баирска светлина”, „Европска гледна точка”, „Волвокс” и „Сумнал” и оваа година на Светскиот ден за заштита на животната средина организира акција за почиста околина. Во рамките на акцијата во координација ...

Read More »

Здружението “За нас се работи“ наместо еколошки, испорачува политички барања

Во врска со најавените денешни протести на Здружението “ За нас се работи “ на кои (ќе)се бара оставка на градоначалникот на Битола д-р. ВладимирТалески со реакција се јавија од канцеларијата на градоначалникот. Во соопштението меѓу другото се вели: -Деновиве ...

Read More »

Невладините организации и надлежните дискутираа за подобрување на животната средина

Државниот секретар на Министерството за животна средина и просторно планирање  Соња Липиткова заедно со градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески, денеска, во општинската зграда  остварија средба со граѓански и невладини организации од пелагонискиот регион. -Од оваа година, концептот на ...

Read More »

Повредениот работник на РЕК “Битола“ надвор од животна опасност

Повредениот работник, кој доцна синоќа, работејќи на багерот во копот на рудникот “ Суводол “ падна од самиот врв на багерот е згрижен во ортопедското одделение и е надвор од животна опасност. Иако,  во првиот момент се мислеше дека работникот, ...

Read More »