Home / Tag Archives: Zlatkov

Tag Archives: Zlatkov

Победа на Антон Златков во “тај-брејк”

                        Антон Златков е победник на младинскиот шаховски турнир „Державин 2019” што викендов се одигра во Битола. Со оваа победа Златков  беше  изедначен со Андреј Велјановски, но Златков беше подобар по „тај-брејк” критериумите. Двајцата шахисти освоија по 6 бода од ...

Read More »