Home / Tag Archives: зона

Tag Archives: зона

Турски инвеститор ќе гради фабрика во “Жабени“

Градоначалникот  на Битола Владимир  Талески денеска најави дека во индустриската зона  “Жабени“  ќе инвестира нов странски инвеститор. Станува збор за турска инвестиција која ќе гради фабрика за производство на земјоделски алатки, со кои денеска се потпиша договор. -Денеска во Битола ...

Read More »

Стартуваше зонското паркирање во третата зона

Неколку месеци по воведувањето на зонско паркирање во Битола, деновиве стартуваше зонското паркирање во третата зона. Фирмата “Стентон паркинзи”, која стопанисува со паркинг-просторот во Битола, деновиве ги постави таблите за наплата на паркирањето во третата зона. Според ценовникот за паркирање ...

Read More »