Home / Tag Archives: Зоран (page 3)

Tag Archives: Зоран

Битола град на среќни и безгрижни луѓe

Денеска во општинските простории официјално беше промовиран  кандидатот за градоначалник на Битола, од ВМРО-ДПМНЕ Зоран Илиоски и кандидатите за советници од оваа партија за локалните избори што ќе се одржат на 15 октомври. Илиоски на почетокот од неговото излагање , ...

Read More »

“Илинденски денови “празник на фолклорот, играта и песната

Со одржувањето на традиционалното дефиле по битолските улици, како и играњето на традиционалнато оро “ Комитско” на сцената на ракометното игралиште, во Битола свечено беше отворено годинашното  47 издание на  фестивалот на народни песни и игри “Илинденски денови “ Поздравувајќи ...

Read More »