Home / Uncategorized / Талески плаќал проекти на фирми основани пред самиот фестивал

Талески плаќал проекти на фирми основани пред самиот фестивал

Владимир Талески, екс градоначалникот на Битола од средствата наменети за Бит фест плаќал прокети на фирми кои биле формирани  пред одржувањето на фестивалот.

Така на една од фирмите за Бумеранг Театар АУ, му исплатил пари за проект иако таа е основана само неколку дена пред да биде објавен конкурсот.

Инаку фирмата Бумеарнг Театар АУ во главаната дејност има органзиарање на театарски престави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*