Home / Uncategorized / Телата на загинатите планинари пренесени во Скопје

Телата на загинатите планинари пренесени во Скопје

Телата на загинатите планинари Калина Велевска и Александар Миновски денеска со автомобил пристигнале во Македонија. Како што дознава Битолски весник, погребот ќе биде во четврток.

Калина и Александар загинаа искачувајки го Кајмакџалан. Во еден момент тие се одвоиле од групата и им се губи трагата. Временските услови во тој момент било многу лоши со густа магла и силен ветер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*