Home / Uncategorized / Трикотажата Пелистер повторно во стечај

Трикотажата Пелистер повторно во стечај

Трикотажата Пелистер повторо заминува во стечај. Планот за реорганзиација на најстарата текстилна фабрика во Битола не успеа, па така таа повторно заминува во стечај.

За стечаен управник на битолската Трикотажа стечајниот судија го именува Владо Талевски

Имено Трикотажата Пелистер пред една година излезе од стечајната постојка, бидејки судот го прифати планот за реорганизација, но подоцна оваа фабрика повторно западна во проблеми, кои кулуминираа со тоа што еден од најголемите доверители Стопанска банка Битола им ги исфрли машините од погоните по што ги затвори просторите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*