Home / Uncategorized / ТВ Мега оди на продажба!?

ТВ Мега оди на продажба!?

Регионаланата телевизија Мега, која од неодамна прекина да зрачи програма оди на продажба.

Вработените во телевизијата неодамна добија откази и тие веќе поднеле тужби против сопственикот на телевизијата за неколку неисплатени плати.

Инаку  на прашањето што ќе стане со ТВ Мега добивме одговор дека телевизијата оди на продажба.

Засега никој не кажува за колку пари ќе се продава ТВ Мега, која има свој објект во Касарната.

Да потсетиме ТВ Мега, која сите знаеаја  дека е партиска телевизја на ВМРО ДПМНЕ во изминатите две години добиваше огромну суми на пари како од Општината Битола, така и од оптините  од регионот, кои имаа партиска наредба од партискиот шеф Кирил Божиновски општините и јавните претпријатија да ја финансираата Мега.

Притоа Мега дбиваше огромни суми на пари и од Владата.

Според информации на порталот на Битолски весник работењето на регионалните телевизии, а во та смисла и на ТВ Мега е предмет на истрага, а за финасирањето на оваа телевизија истрага прават и некои независни истражувачки медиуми како БИРН.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*