Home / Свет / Убиен осомничениот напаѓач во Универзитетот Охајо

Убиен осомничениот напаѓач во Универзитетот Охајо

Според медиумските извештаи во сојузната американска држава Охајо, осомничениот напаѓач во државниот Универзитет во Охајо е убиен откако застрелал најмалку седум лица.

Секторот за управување со итни случаи на Универзитетот денеска преку твитер ги предупреди студентите со порака во која беше наведено дека има напаѓач во кампусот за да побенгнат или да се сокријат.

Според првичните извештаи од 28 ноември седум застрелани жртви биле префрлени во болница и оти еден е во критична состојба. Со околу 60 илјади студенти во кампусот, Универзитет Охајо е еден од најголемите во САД.

(Фотографија направена од страна на студент на универзитетот во Охајо. 28.11.2016. )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*