Home / Uncategorized / Васко Ковачевски на местото на Драган Миновски!?

Васко Ковачевски на местото на Драган Миновски!?

Премиерот Зоран Заев, денеска ги соопшти имињата на носителети на функции кои се опфатени со „метлата“ најавена уште пред изборите. Реконструкцијата овојпат опфати десетици директори, членови на управни и надзорни одбори.

Меѓу нив се директорите на МЕПСО и ЕЛЕМ, Сашо Василевски и Драган Миновски, директорот на Државниот архив, Кирил Петров, директорот на Агенцијата за лекови Ќахил Ибраими, директорката на Драмски театар, Викторија Рангелова, Вулнет Адеми директор на Агенција за странски инвестиции, директорот на Македонија пат, Гајур Кадриу, директорот на Здравствен дом Скопје, Злате Мемедовиќ.

Како што рече Заев, неговите предлози ќе бидат ставени на владината седница која ќе се одржи денеска. Заев им се заблагодари на сите разрешени функционери и рече дека од денеска ќе почне именувањето на новите.

Според информации на порталот на Битолски весник нов директор на АД ЕСМ кој ќе го замени Драган Миновски речиси сигурно ќе биде Васко Ковачевски, актуелниот директор на РЕК “ Битола “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*