Home / Вести / Весник што преживеа два века

Весник што преживеа два века

                 

          Иванчо Тошевски, советник  и лидер на ВМРО ДПМНЕ во својата честитка за јубилејот на Битолски весник пишува:

-56 години на Битолски весник, не се мала и несериозна работа. Тоа е опфат на два века, две држави и неколкукратно  менување на влади и власти. Во меѓувреме низ страниците и стотици животни судбини, илјадници настани.

         Медиумите се неодминлив дел од животот на секој од нас, иако техничко – технолошките напредувања и интернетот некогаш знаат да бидат агресивни кон старите, хартиени, неделни изданија – како Битолски весник.

Сепак тој остана една од добрите битолски работи, која издржа и која им е потребна на битолчани.

Битолски весник, да  се множат годините и децениите, а на твоите страници повеќе стории за успехот и среќните луѓе во Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*