Home / Uncategorized / Владата го укина Денот на дрвото

Владата го укина Денот на дрвото

Владата на денешната седница изгласа укинување на Денот на дрвото, кој беше проект на минатата влада на ВМРО-ДПМНЕ.

Според првичните анализи, во изминативе години на 13.000 хектари биле засадени 35 милиони садници. Ефектот од нив се движи 0 до само 15 отсто односно на многу е мал на успешно засадени дрва.

Владата го задолижила ЈП „Македонки шуми“ да достави сеопфатна информација за ефектите од оваа акција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*