Home / Uncategorized / Владата ќе ги раздолжува општините

Владата ќе ги раздолжува општините

Првата работа што ќе ја направиме како централна власт е веднаш да интервенираме финансиски да ги стабилизираме општините, најави лидерот на СДСМ Зоран Заев од митингот во Демир Капија.

– Јас знам дека сите општини во Македонија должат 382 милиони евра, а мораме да имаме раст и развој во општините. Ќе направиме финансиска консолидација веднаш да вбризгаме пари на општините да се раздолжат и да им дадеме перспективи, рече Заев.

Тој нагласи дека државната власт има намера сериозно и суштински да соработува со локалната власт.

– Дванаесет години водев оштина и знам колку е важна секоја општина за секое семејство и секој човек. Само заедно централната и локалната влст можеме да ги решаваме проблемите кои се од локално ниво, но истовремено се од државен интерес за сите, нагласи Заев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*