Home / Култура / Жените од ВМРО-ДПМНЕ го одбележаа месецот на новелата

Жените од ВМРО-ДПМНЕ го одбележаа месецот на новелата

Ноември е месец на новелата. По тој повод Унијата на жени на  ВМРО-ДПМНЕ Битола, во  малата сцена во Битолскиот  Народен театар , организираше средба со познатиот и најнаградуван битолски писател на новели и кратки раскази Петре Димовски.

novel 2

На средбата професорката по книжевност Милица Радевска, зборуваше за новелата како жанр и за најголемото современо авторско има во Битола Владимир Костов, а пред присутните беше прочитан и избор од неговите најнови новели.

Унијата на жени на ВМРО -ДПМНЕ Битола продолжува со реализацијата на својата годишна програма и редовни активности, кои што пред календарското завршување на годината што поминува ќе бидат резимирано претставени пред јавноста.

 

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*