Home / Избори 2021

Избори 2021

Резултатите одлична основа за победа во втор круг

        Во врска со резултатите постигнати во првиот изборен круг, кандидатот на СДСМ за градоначалник, Христо Кондовски на прес конференцијата изјави:         -Почитувани мои сограѓани,Ви честитам за мирниот, фер и демократски избирачки ден кој беше олицетворение на сиот изборен процес ...

Read More »

Тони Коњановски: Битола предвесник на сите победи

          На првата прес конференција по изборната победа во првиот круг, кандидатот на  ВМРО ДПМНЕ и коалицијата, Тони Коњановски изјави:           -Мои битолчани,Ви благодарам !!!!           Ви благодарам што самите, силно и јасно одлучивте за себе, за својот град!           ...

Read More »

Јасмина Гулевска го призна поразот

Актуелната градоначалничка на Општина Могила Јасмина Гулевска го призна поразот на локалните избори од својот противкандидат од ВМРО ДПМНЕ и  им се заблагодари на могилчани за соработката во изминатите 4 години. Преку својот Фејсбук профил им порача -Да сте ми ...

Read More »

Благодарност до битолчани од Коалицијата Одлучно

Почитувани пријатели, На последниот ден од оваа кампања, сакам да ја изразам, од името на целата советничка листа на Движењето ОДЛУЧНО, огромната благодарност за одличниот прием, и гостопримливоста која ја имавме од сите граѓани на Битола. На сите нив им ...

Read More »

Кондовски: Заокружи 12 за победа на Битола уште во првиот изборен круг !

Кондовски: Заокружи 12 за победа на Битола уште во првиот изборен круг !             Почитувани мои сограѓани, Драги битолчанки и битолчани, Денес заедно ја заокружуваме една од најпрогресивните и најпозитивните изборни кампањи. Изборен процес, проследен со фер и демократска атмосфера ...

Read More »

Кондовски: Поголема поддршка за пчеларството

Пчеларството е погодено од  климатските промени, затоа ќе обезбедиме поголема поддршка Нашиот регион е познат по производството на квалитетен мед, особено органски мед. Таа традиција треба да ја искористиме за што повеќе нови млади пчелари тука да си ја гледаат ...

Read More »

Општината ќе биде ефикасен сервис на граѓаните

Општина Битола ќе биде ефикасна општина, ефикасен сервис на граѓаните! Целокупната постапка за издавање на одобрение за градење ќе трае не повеќе од 30 дена, односно 45 дена доколку е потребно дополнување и корегирање на проектната документација. Предметите за легализација ...

Read More »

Кондовски:Поддршка за зелената агенда на Владата

Општина Битола ја поддржува зелената агенда што овие четири години ја практикува Владата предводена од СДСМ. Вложуваме во повеќе зеленило и паркови во сите делови на градот, а остануваме посветени и на подобрувањето на квалитетот на воздухот, порача кандидатот за ...

Read More »

Кондовски: Битола ќе добие Мултифункционален спортски центар

Битола ќе биде град во кој спортистите и спортските објекти ќе го имаат заслуженото внимание и ресурси. Спортот и рекреацијата ќе бидат достапни за секого во нашата општина, порача кандидатот за градоначалник на Битола, Христо Кондовски на промоцијата на проектот ...

Read More »

Кондовски: Гасификацијата и топлификацијата ќе донесат раст и развој на Битола

Гасификацијата и топлификацијата на Битола се дел од современата инфраструктура што ја градиме, а која ќе донесе раст и развој на градот, рече кандидатот за градоначалник на Битола, Христо Кондовски на денешната промоција на проектите за изградба на гасоводна и ...

Read More »