Home / Uncategorized

Uncategorized

По ЛДП и Демократскиот сојуз на Павле Трајанов ја напушта коалицијата

Премиерот тврди дека е стабилно парламентарното мнозинство по излегувањето на пратениците од ЛДП од владејачката коалиција. Одлуката да настапуваат самостојно ја смета за удар кон СДСМ иако имаат легитимно право на ваков потег. Запознаен бил со ставот на ЛДП да ...

Read More »

Во Битола нема нови заболени, а 26 оздравени лица

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 726 тестирања, а регистрирани се 75 нови случаи на ковид-19 во:Скопје – 45, Кавадарци – 11, Прилеп – 8, Струга – 3, Неготино, ...

Read More »

Невообичаена “кетеринг служба“ во Инфективното одделение

        Пациентите кои се лекуваат на Инфективното одделение во Клиничката болница поради заразата од Ковид 19 немаат можност да комунцираат со своите најблиски.         Поради таквите забрани за контакт со  најблиските тие не можат да ги добијат ни разните продукти ...

Read More »

Регистрирани 493 нови случаи

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2.366 тестирања, а регистрирани се 493 нови случаи на ковид-19, и тоа во: Скопје-210, Куманово-28, Штип-14, Прилеп-14, Тетово-7, Струга-6, Велес-34, Битола-15, Охрид-24, Кавадарци-32, Гостивар-10, Гевгелија-17, Струмица-17, Крива Паланка-6, Радовиш-7, ...

Read More »

Владата донесе одлука за прераспределба на средствата од буџетските корисници

Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница ја донесе Одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите. Целта на оваа прераспределба, со која се алоцираат нешто повеќе од 1,3 милијарди денари, односно ...

Read More »

Регистрирани 1161 случај

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 3114 тестирања, а регистрирани се 1161 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-410, Куманово-54, Дебар-19, Штип-54, Прилеп-59, Тетово-58, Струга-25, Велес-55, Битола-75, Охрид-51, Кавадарци-55, Гостивар-38, Гевгелија-38, Струмица-27, Крива Паланка-10, Радовиш-14, Крушево-1, ...

Read More »

Регистрирани 659 нови лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1715 тестирања, а регистрирани се 659 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-248, Куманово-18, Дебар-1, Штип-8, Прилеп-33, Тетово-40, Струга-39, Велес-33, Битола-46, Охрид-47, Кавадарци-14, Гостивар-21, Гевгелија-1, Струмица-2, Крива Паланка-4, Радовиш-3, Кочани-14, ...

Read More »

Осуда на вандалскиот чин

                                    Општината Битола и Амбасадата на Италија во Северна Република Македонија го осудуваат вандалскиот чин на сквернавење на споменикот подигнат во чест на скоро педесет илјади италијански борци кои, заедно со Британците, Французите, Србите и Грците, се бореле на македонска ...

Read More »

Позитивни 336 нови случаи, починале 32 лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1181 тестирања, а регистрирани се 336 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-95, Куманово-10, Штип-12, Прилеп-27, Тетово-11, Струга-1, Велес-30, Битола-34, Охрид-1, Кавадарци-7, Гостивар-41, Гевгелија-7, Струмица-7, Крива Паланка-3, Радовиш-10, Крушево-1, Пробиштип-1, ...

Read More »

Здравствените власти да на је спречуваат работата на новинарските екипи

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари на Македонија (ССНМ) реагираат на попречувањето на работата на новинарските екипи кое се случува во кругот на Градската општа болница „8-ми Септември“ во Скопје.  Според повеќе пријави од колеги ...

Read More »