Home / Вести

Вести

ЕБРД ја нотира успешната реализација на соларната електрана Осломеј

        Европската банка за обнова и развој на својот Твитер профил објави кратко видео од фотоволтаичната електрана во РЕК Осломеј со порака дека овој реномиран партнер на огромен број македонски компании е горд што е пионер во иновациите во Северна ...

Read More »

Отворен ден на градоначалникот Коњановски со битолчани

Голем број идеи, предлози, барања и проблеми, беа дел од денешниот прв отворен ден за средба на граѓаните со градоначалникот Тони Коњановски и раководителите на секторите и одделенијата во општина Битола. Веднаш по објавувањето на информацијата за отворен ден, средба ...

Read More »

Исплатени 1. 170 000 денари за 52 Здруженија на граѓани

Општина Битола ја заврши исплатата на 1.170. 000 денари кон здруженијата кои аплицираа на јавните повици објавени од општината во јуни годинава. Со потпишувањето на исплатата на средствата од страна на градоначалникот Коњановски, поддржани се проектите од преостанатите 25 здруженија ...

Read More »

Хипотекарен кредит со 4,5% фиксна каматна стапка за пет години од Стопанска банка а.д. Битола

Оствари ги твоите соништа со најповолниот  хипотекарен ненаменски, потрошувачки кредит. Каматната стапка од 4,5% е фиксна за првите пет години. ПРОМОТИВНО до 31.12.2021 година 0,5% провизија за одобрување и ГРАТИС полиса за осигурување за првата година. Доколку кредитот се искористи ...

Read More »

Средба на градоначалникот Коњановски со амбасадорот на Косово Садриу

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски оствари работна средба со амбасадорот на Косово, Приндон Садриу и заменик амбасадорот Влорат Гаши. Дипломатските претставници и градоначалникот Коњановски , изразија верување дека во идниот период, воспоставената комуникација треба да се интензивира, во функција ...

Read More »

Новите директори на РЕК Битола и РЕК Осломеј докажани професионални кадри

Управниот одбор на АД ЕСМ на состанокот одржан на 23 ноември донесе Одлука за назначување на вршител на должност директор на Подружницата РЕК Битола на Пеце Матевски и вршител на должност директор на Подружницата РЕК Осломеј на Стојан Мицоски. До ...

Read More »

Рускиот амбасадор во посета на Битола

Амбасадорот на Руската федерација н.е. Сергеј Баздникин, заедно со неговиот советник за економски прашања, денес ја посетија општина Битола, каде имаа средба со градоначалникот на општината, Тони Коњановски. На средбата, градоначалникот Коњановски ја образложи својата визија за следниот четиригодишен период, ...

Read More »

Изгоре ловечката куќа на Пелистер

          Националниот парк Пелистер покрај без планинарскиот дом Копанки остана и без Ловачеката куќа.           Според информации на Битолски весник и фотографиите кои ги добивме од битолски планинари и ренџерската служба на Националниот парк Пелистер јасно се гледа дека   Ловечката ...

Read More »

Петок отворен ден за градоначалникот Коњановски

Со цел да се согледаат сите потреби, приоритети и идеи на граѓаните на општина Битола, градоначалникот Тони Коњановски, како редовна пракса во своето работење воведува отворен ден за граѓаните, што е во насока и на реализација на активностите предвидени со ...

Read More »

Пеце Матевски нов директор на РЕК Битола

                        На седница на Управниот одбор на АД ЕСМ донесена е одлука за кадровски промени во РЕК Битола и во РЕК Осломеј. Разрешен е директорот на РЕК Битола Златко Ќурчиевски и на негово место за в.д. директор е назначен Пеце ...

Read More »