Home / Uncategorized (page 290)

Uncategorized

Петмина кандидати во трката за локалан лидер на ВМРО- ДПМНЕ

Во трката за локален лидер на Општинскиот комитет на ВМРО- ДПМНЕ останаа само уште петмина кандидати. Според информации на порталот на Битолски весник тие се: советникот Пеце Милевски, директорот на Гимназијата “ Јосип Броз Тито “ Кире Печалев, портпаролот на ...

Read More »

Трка на штикли на Широк Сокак

Ана Јанкуловска од Битола е победничка на традиционалната ноќна трка на штикли, која доцна синоќа се одржа на Широк Сокак. На годинашаната трка, која ја организира Младинскиот културен центар од Битола и која се одржа во рамките на Битолското културно ...

Read More »

Долга дебата во Советот за продажбата на ФК Пелистер

Советниците на Советот на општината Битола денеска водеа долга и остра дебата за продажбата на фудбалскиот клуб Пелистер. Неколку часа советниците на Битола дебатираа(т) за тоа дали треба да му дадат “ амин “ на градоначалникот Владимир Талески да преговара ...

Read More »