Don't Miss
Home / Uncategorized / Трка на штикли на Широк Сокак

Трка на штикли на Широк Сокак

Ана Јанкуловска од Битола е победничка на традиционалната ноќна трка на штикли, која доцна синоќа се одржа на Широк Сокак.
На годинашаната трка, која ја организира Младинскиот културен центар од Битола и која се одржа во рамките на Битолското културно лето “ Бифест 2014 “, зедоа учество осум натпреварувачки.
Инаку трката предизвика голем интерес кај битолчани, а на трката покрај натпреварувачки од Битола учествуваа уште и натпреварувачки од Скопје, Ресен, Охрид и Велес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*