Don't Miss
Home / Tag Archives: јавни претпријатија

Tag Archives: јавни претпријатија

Работни активности на јавните претпријатија на повеќе локации

Поволните временски услови изминатиот викенд, овозможија непречено спроведување на работни активности на јавните претпријатија на повеќе локации. Јавното претпријатие „Комуналец“ во соработка со Општина Битола, започна со поставување на рефлектори на фасадите низ Широк Сокак, а фотографите кои ја доловија ...

Read More »

Јавните претпријатија се „дават“ во долгови

Сите битолски јавни претпријатија освен ЈП „Нискоградба“ се „дават“ во долгови. Ова беше констатирано на денешната седница на Советот на Општина Битола, на која на Дневен ред се најдоа завршните сметки на јавните претпријатија. Во најтешка финансиска ситуација се јавните ...

Read More »