Home / Tag Archives: АД

Tag Archives: АД

АД ЕСМ донираше кабинет за Гимназијата “Јосип Броз Тито“

АД ЕСМ и подружницата на РЕК „Битола“, во рамките на општествената одговорност, денеска донираа целосно опремен кабинет за изведување на настава по европски стандарди во гимназијата „Јосип Броз Тито“ – Битола. Вкупната вредност на донацијата изнесува 700.000 денари. Денеска гимназијата ...

Read More »

Распишан тендер за проширување на Ветерниот парк Богданци

АД ЕСМ  распиша тендерот за проширување на ветерниот парк Богданци. Според соопштеноето на АД ЕСМ на 29 јануари  АД Електрани на Северна Македонија објави Повик за претквалификација за инженеринг, набавка и изведба – ЛОТ1 (ветерни турбини и фундаменти) и ЛОТ2 ...

Read More »

АД ЕСМ ќе одвои над 25 милиони денари за поддршка на битолските спортски клубови и спортисти

АД ЕСМ денес потпиша договори за финансиска поддршка на спортски клубови од Битола по основ на т.н. спортски ваучер систем. Со потпишувањето на договорите  РК Пелистер ќе добие 8,5 милиони денари, КК Пелистер 2,5 милиони денари, ФК Пелистер поддршка од ...

Read More »

РЕК “ Битола “ ја доби Нацрт “А“ интегрирана еколошка дозвола

РЕК Битола е  на чекор до добивањето на “А“ дозволата  за усогласување со оперативен план. Ова се вели во соопштението што АД ЕСМ, Подружница РЕК „Битола“  со кое најголемиот електро енергетски комбинат во државата ја известува јавноста дека Нацрт “А“ ...

Read More »

Акција на ЕСМ за засадување 50 илјади багремови садници кај РЕК “ Битола”

                           АД ЕСМ,заедно со подружницата на РЕК “ Битола “  и здружението на поранешни акцијаши “Пелистер “ од Битола, денеска ја почнаа акцијата за засадување на 50 илјади садници  на копот кај РЕК “ Битола”.           Сите 50 илјади ...

Read More »

Одбележан Денот на рударите во РЕК Битола

Со врачување на пофалници и парични награди за голем број вработени, кои со децении работаат во Комбинатот, денеска во РЕК „Битола“ беше одбележан Денот на рударите. На свеченоста зборуваа потпретседателот на Владата Кочо Анѓушев, генералниот директор на АД ЕЛЕМ, Драган ...

Read More »