Home / Tag Archives: акт

Tag Archives: акт

По “Транспортер 1“ и “ Транспортер 2“

По “ТРанспортера 1“ СЈО денеска го отвори и “ Транспортер2“ во кое се осомничени  десет  лица, меѓу кои  поранешниот градоначалник Владимир Талески,  секретарот на  Општината, Слободан Бончановски, пет  превозници и тројца поранешни директори на  училишта. -Од прибраниот доказен материјал  за ...

Read More »

Обвинителни акти против осомничените во „Пуч“

Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција во Основниот суд Скопје 1 поднесе обвинителен акт против осомничените во предметот „Пуч“. Во соопштението се наведува дека тоа е сторено по спроведување сеопфатна истражна постапка, разгледување и анализа на прибраните ...

Read More »