Don't Miss
Home / Tag Archives: ансамбли

Tag Archives: ансамбли

Завршува Фестивалот „Илинденски денови“ во Битола

Со настап на ансамбли од Чиле, Чешка, Словенија, Хрватска, Грција и од Македонија, во античкиот театар на Хераклеја Линкестис денеска завршува 47. Фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“. Од Центарот за култура-Битола, организатор и домаќин на фестивалот, информираат ...

Read More »

КУД “Стив Наумов“ одбележува импозантен 70 годишен јубилеј

Во Битолскиот Народен театар со голем концерт, културно-уметничкото друштво КУД “Стив Наумов” од Битола одбележа 70 години од формирањето. Денес во состав на друштвото се три ансамбли- мешан хор, женски хор и мандолински оркестар а изминатите години над илјадници битолчани ...

Read More »