Home / Tag Archives: Балканска

Tag Archives: Балканска

Во Битола започна Балканската колонија на ракотворци

Со две прекрасни изложби, вчера започна четвртата по ред Балканска колонија на ракотворци во Битола. Предизвикува восхит, секој човечки напор да се победи заборавот, да му се оддолее на времето кое што незапирливо поминува, да им се обезбеди вечност на ...

Read More »

Балканска конференција на директори на фотографија

ИФФК „Браќа Манаки” и Европската асоцијација на кинематографери ИМАГО во Битола ја одржаа третата балканска конференција на директори на фотографија, која од следната година ќе прерасне во традиционална. На конференцијата учествуваа Иван Тонев од Бугарија, Валентин Перко од Словенија, Зоран ...

Read More »