Home / Tag Archives: Бектеши

Tag Archives: Бектеши

За непочитување на Уредбите казни од 1.000 до 2.000 евра

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција информираше за двете Уредби со законска сила кои што ги донесе Владата на Северна Македонија на последната седница по предлог на Министерството за економија.Уредбите се однесуваат за примена на Законот за трговија ...

Read More »

Стоп за стечаите

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција во Владата презентираше нови мерки за справување со последиците од коронавирусот, Ковид-19. Како што информираше министерот Бектеши на Седницата на Владата на предлог на Министерството за економија беше донесена одлука за замрзнување ...

Read More »